NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Redenen om te huren & redenen om te kopen

2 Minuten lezen
rijtjes huis van steen

Of je een huis wilt gaan kopen of er een gaat huren is altijd een ontzettend lastig dilemma. Er zijn veel factoren in je leven die een rol kunnen spelen in deze keuze. In dit artikel zetten we de grootste voordelen van zowel huren als kopen op een rijtje. Hierdoor kunnen we jou hopelijk helpen in het maken van de juiste keuze voor het verhuizen.

Voordelen van kopen

Spaarpot

Een heel groot voordeel van het kopen van een huis is dat het dient als een investering voor later. Wanneer je een huis koopt moet je uiteraard iedere maand een gedeelte van je hypotheek aflossen. Maar wanneer jij je hypotheek helemaal afgelost hebt, heb jij zelf je huis in handen. Wanneer je het huis dan verkoopt kan je de waarde van je huis weer investeren in een nieuw huis. Daarbij gebeurt het regelmatig dat de waarde van een huis in de loop der jaren stijgt. Met het kopen van een huis kan je dus later een behoorlijke spaarpot hebben opgebouwd. 

Eigen keuzes

Wanneer je in een koophuis woont mag je veel meer doen als in een huurhuis. Zolang je maar binnen de gemeentelijke regels blijft is aanbouwen en verbouwen helemaal je eigen keuze. Zo kan je bijvoorbeeld ook zelf bepalen wat voor keuken je wil, wat voor badkamer je wil et cetera. Bij een huurhuis kan dit meestal niet, omdat je jezelf aan de regels van de woningbouwvereniging moet houden.

Hypotheek rentes

De Hypotheekrentes zijn nog altijd laag. De hypotheekrentes beginnen al vanaf 0.80%. Dit is dus een goede tijd om een hypotheek af te sluiten op een koophuis.

Voordelen van huren

Goedkoper

Natuurlijk zijn er veel variabelen die invloed kunnen hebben, maar over het algemeen wordt huren gezien als goedkoper dan kopen. Sowieso is huren op de korte termijn een veel minder grote investering. Maar ook op de lange termijn is de investering in een huurhuis vaak kleiner dan in een koophuis, en dan gaat het niet alleen om de hypotheek. Bij een koophuis zijn alle kosten aan het huis voor jouzelf. En in de loop der jaren kunnen de kosten aan onderhoud van een huis behoorlijk oplopen. Denk hierbij aan kosten voor een lekke dakgoot, een nieuwe cv ketel, het huis schilderen enzovoort. Bij huurhuizen worden dit soort dingen meestal kostenvrij of tegen een zeer lage prijs geregeld. Daarnaast kom je mogelijk ook in aanmerking voor huurtoeslag.

Flexibel

De levensstijl of levenssituatie van een persoon kan ook veel invloed hebben op de keuze voor huren. Huren brengt namelijk een bepaalde vrijheid met zich mee. Ben jij bijvoorbeeld nog niet klaar om voor de komende jaren echt te settelen in een vast huis? Of kan je vanwege werk niet vast op een bepaalde locatie wonen en moet je vaak verhuizen met een verhuisbedrijf zoals Verhuismeesters? Dan is tijdelijk huren een betere oplossing dan het kopen van een huis, waar je aan vast zit. Ook voor avontuurlijke mensen die eigenlijk nooit te lang op een plek willen wonen, biedt huren een goede oplossing. 

Minder zorgen

Met een huurhuis hoef jij je minder zorgen te maken omdat je nergens aan vast zit. Natuurlijk kan je uit je huis gegooid worden als je te lang de huur niet betaald, maar dit heeft minder catastrofische gevolgen dan wanneer de bank je huis overneemt omdat je de hypotheek niet betaald. Daarnaast hoef je zoals eerder genoemd, je geen zorgen te maken over het onderhoud van je huis. Als er iets kapot gaat, komt de woningcorporatie dit repareren.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Waarom een woningwaarde check cruciaal is voordat je je woning gaat verhuren 

1 Minuten lezen
Het verhuren van je woning is een serieuze stap en vereist een grondige voorbereiding. Een van de belangrijkste stappen die je moet nemen voordat…
Vastgoed

Deze investeringen kun je doen als je gaat kiezen voor duurzaamheid

1 Minuten lezen
De subsidies zijn hoog, omdat de overheid wilt dat je kiest voor duurzaamheid. Het milieu verbeteren is altijd een doelstelling, maar willen…
Vastgoed

VvE Amsterdam door een professional

1 Minuten lezen
Als u een beheerder voor uw VvE Amsterdam wilt dan zijn we als professional goed in te zetten. Samen met onze hulp…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *