NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Een duurzame woning bespaart je jaarlijks veel kosten

2 Minuten lezen

Veel mensen denk dat duurzaam wonen enkel goed is voor het milieu en je veel geld kost, maar dit is niet waar. Op de lange termijn kun je zelfs flink geld besparen. In deze blog lees je welke investeringen je op de lange termijn geld kunnen opleveren.

Zonnepanelen

Niet voor niks hebben enorm veel mensen in Nederland tegenwoordig zonnepanelen op hun dak. Zonnepanelen hebben een lange levensduur (ongeveer 25 jaar) en de investering kun je binnen tien jaar terugverdienen. Hierna kun je nog jaren genieten van gratis zonne-energie. Uiteraard is de keuze voor zonne-energie goed voor het milieu, want het is schone energie en het opwekken maakt geen overlast. Voor de investering van zonnepanelen krijg je geen subsidie, maar je kunt wel de btw terugvragen. Beschik je over meerdere panden? Dan kan je aan VvE beheer Almere de duurzame ontwikkelingen voor je woningen over laten.

Een warmtepomp

Met een warmtepomp in huis heb je geen oude cv-ketel meer nodig. De meeste huishoudens hebben nog zo’n oude cv-ketel en die zorgt voor enorm veel luchtvervuiling. Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief, omdat die geen CO2-uitstoot. Je krijgt subsidie als je een warmtepomp wilt aanschaffen en je energielabel van je woning kan omhoog gaan. De investering terugverdienen met de besparing is mogelijk, maar gaat wel langer duren dan bij de andere opties in deze blog. Toch blijft het een interessante investering, omdat je het milieu enorm kunt verbeteren met een warmtepomp in je woning.

Isolatie

Een investering waar je nooit spijt van zult krijgen is het laten isoleren van je woning. Het laten aanleggen van milieuvriendelijk isolatiemateriaal in je woning heeft vele voordelen. Je wooncomfort zal omhoog gaan, doordat de warmte beter in je woning zal blijven en je hierdoor een heerlijke binnentemperatuur zult hebben. Daarnaast zul je minder last hebben van tocht in je woning en bespaar je maandelijks enorm veel kosten op je energierekening. Net als bij een warmtepomp kan je energielabel van je woning omhoog gaan, waardoor je woningwaarde toeneemt. De investering is op de lange termijn gemakkelijk terug te verdienen. Daarnaast kun je kiezen voor twee isolatiemaatregelen (bijvoorbeeld muur- en vloerisolatie) en 20% korting krijgen vanwege subsidieregelingen.

Goed voor het milieu

Het mooie aan deze investeringen is dat ze allemaal goed zijn voor het milieu. Ze verlagen de CO2-uitstoot van je woning en besparen je maandelijkse energiekosten. Isolatie is waarschijnlijk de meest rendabele investering, omdat het financieel veel geld kan besparen op de lange termijn en je woningwaarde erdoor stijgt. Mocht je ooit niet meer duurzaam willen wonen dan kun je de woning voor een mooi bedrag weer doorverkopen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het belang van een efficiënte warmtepompinstallatie en een deskundige airco Installateur in Utrecht 

2 Minuten lezen
In een wereld waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is de warmtepomp een ware revolutie in de verwarmings- en koelingsindustrie. Het…
Besparen

Manieren om je woning duurzamer te maken

2 Minuten lezen
Geld besparen en tegelijkertijd het milieu verbeteren? Het kan als je kiest voor duurzaam wonen! Duurzaam leven en energie besparen kan al…
Besparen

Meer energie besparen en toch comfortabel wonen

1 Minuten lezen
Het milieu verbeteren is een verantwoording die ons allemaal aangaat. Investeren in isolatie is een goede manier om duurzamer te worden. In…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *