Of je nu van plan bent om een huis te kopen of te verkopen. Een makelaar is altijd een goede aanwinst. Keuzes omtrent je woning zijn van groot belang en daarom doe je er goed aan om een professional achter je te hebben.

De kwaliteit en diensten van makelaars verschilt, daarom moet je weten hoeveel je zelf bereid bent te doen. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten. Maar is dat wel verstandig? Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat je nauwelijks omkijken hebt naar het hele proces, terwijl een internetmakelaar je op de meeste onderdelen helpt, waarbij je alsnog zelf een aantal stappen moet ondernemen.

Huis huren of kopen?

De meningen zijn verdeeld over een huis huren of kopen. Toch besluiten veel mensen die het kunnen veroorloven om een woning te kopen. Dit komt met name doordat al het geld wat je in een eigen huis steekt je ‘niet kwijt raakt’ in tegenstelling tot huren. Je bent echter minder gebonden aan een huurhuis. Je kan altijd verhuizen wanneer je wilt zonder dat iets je tegenhoudt op je oude plek.

Als je graag aan het klussen bent is het aan te raden om een koophuis te nemen, aangezien je hier meer rechten toe hebt in je eigen woning dan in een huurhuis.