NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Meer energie besparen en toch comfortabel wonen

1 Minuten lezen

Het milieu verbeteren is een verantwoording die ons allemaal aangaat. Investeren in isolatie is een goede manier om duurzamer te worden. In deze blog lees je over enkele slimme manieren om meer energie te besparen en toch comfortabel te blijven wonen.

Isolatie

De eerste manier is om te kiezen voor isolatie van jouw woning. Door isolatie werkzaamheden wordt je woning beter beschermd tegen vochtschade. Daarnaast blijft hierdoor de warmte beter binnen. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kunt wonen met een gezond binnenklimaat. De keuze voor verschillende isolatie verbouwingen is ruim en zo klaar. Een gespecialiseerd bedrijf kan waarschijnlijk dezelfde dag al klaar zijn met de werkzaamheden. De isolatiematerialen zijn beter voor het milieu en je kunt direct energie gaan besparen en dus kosten op je rekening.

Zonne-energie

Een andere manier om energie te besparen is door te kiezen voor zonne-energie. Zonnepanelen kunnen geïnstalleerd worden op het dak van je woning. De terugverdientijd van deze investering is al voor de helft van de levensduur en dit maakt deze investering op de lange termijn ook financieel zeer interessant. Daarnaast is het een milieuvriendelijke aankoop, omdat de zon (een natuurlijke bron) de energie zelf kan gaan opwekken (groene energie). 

Weg met de cv-ketel op gas

De cv-ketel op gas stoot veel CO2 uit en dit is slecht voor het klimaat van onze planeet. Een beter alternatief voor de cv-ketel is een warmtepomp. Een warmtepomp is milieuvriendelijker en reduceert de uitstoot van CO2 naar nul. Maandelijks lagere energiekosten is het resultaat van de warmtepomp. Nadeel hiervan is echter wel weer de hoge aanschafprijs, maar de kans is wel groot op een kleine vergoeding van de overheid, omdat die duurzame veranderingen toejuichen. Zo kan je energielabel verbeteren en je woning meer waard worden.

Doe het voor het milieu

Isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp zijn allemaal manieren om meer geld te gaan besparen. De belangrijkste drijfveer voor het kiezen van één van deze opties zou echter het milieu moeten zijn.

Door het gedrag van mensen warmt onze planeet verder op en worden bepaalde diersoorten bedreigd. Dit kunnen we stoppen door te kiezen voor duurzaamheid en groene stroom.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het belang van een efficiënte warmtepompinstallatie en een deskundige airco Installateur in Utrecht 

2 Minuten lezen
In een wereld waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is de warmtepomp een ware revolutie in de verwarmings- en koelingsindustrie. Het…
Besparen

Een duurzame woning bespaart je jaarlijks veel kosten

2 Minuten lezen
Veel mensen denk dat duurzaam wonen enkel goed is voor het milieu en je veel geld kost, maar dit is niet waar….
Besparen

Manieren om je woning duurzamer te maken

2 Minuten lezen
Geld besparen en tegelijkertijd het milieu verbeteren? Het kan als je kiest voor duurzaam wonen! Duurzaam leven en energie besparen kan al…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *