NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Manieren om je woning duurzamer te maken

2 Minuten lezen

Geld besparen en tegelijkertijd het milieu verbeteren? Het kan als je kiest voor duurzaam wonen! Duurzaam leven en energie besparen kan al door dagelijks kleine dingen te veranderen. In deze blog kijken we echter naar dingen die je kunt doen om je woning duurzamer te maken.

Isoleren van je woning

De eerste stap naar een duurzamere woning is te kiezen voor isolatie. Zowat elke nieuwbouwwoning is tegenwoordig goed geïsoleerd, omdat er veel vraag naar is, beter voor het milieu is en je er gewoon comfortabel kunt wonen. Dit laatste komt omdat een goed geïsoleerde woning de warmte beter binnen houdt, waardoor de binnentemperatuur altijd zeer aangenaam zal zijn. Geen warme trui meer aan in huis of hele dikke sokken, omdat je het koud hebt dus. Andere voordelen van isolatie zijn dat je maandelijks flinke kosten kunt gaan besparen op de energierekening, de woningwaarde omhoog gaat en het isolatiemateriaal milieuvriendelijk is. Een goed bedrijf kan de isolatiemaatregelen waarschijnlijk binnen één dag afronden, zodat je gelijk kunt gaan genieten.

Zonnepanelen installeren

Een andere optie die je zou moeten overwegen om je huis duurzamer te maken is de keuze voor zonnepanelen op je dak. De installatie van zonnepanelen duurt ongeveer twee weken en ze hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Met zonne-energie kun je flink gaan besparen op de energierekening, want zelfs in Nederland is er meer dan genoeg zon. De hoge kosten van de installatie kun je gemakkelijk terugverdienen met het besparen, dit zal ongeveer tien jaar duren. Vervolgens kun je de overige jaren lekker genieten van gratis zonne-energie.

Een warmtepomp aanschaffen

Naast de zonnepanelen zou je ook nog kunnen kiezen voor een warmtepomp. De meeste huishoudens maken nu nog gebruik van een cv-ketel gestookt op gas, maar je kunt ook een warmtepomp gebruiken voor je warme water. Een warmtepomp is milieuvriendelijker, omdat het geen CO2 uitstoot in tegenstelling tot de cv-ketel. Willen we het milieu gaan verbeteren dan zullen we dit soort investeringen meer moeten gaan doen. Ondanks dat je maandelijks flinke kosten gaat besparen, moet je uiteraard wel een forse investering doen, maar de kans is wel groot dat je een vergoeding krijgt van de overheid in de vorm van een subsidie.

Win-win situatie

In Nederland zijn er meer dan 12.000 energieneutrale woningen. Dit zijn woningen die minstens evenveel energie zelf opwekken dan dat ze verbruiken. Niemand zegt dat je gelijk zo duurzaam hoeft te gaan wonen, je kunt ook eerst één investering doen en kijken hoe dat voor je uitpakt. Isolatie is dan een goede eerste stap, omdat je daar nauwelijks spijt van kunt krijgen. Je woningwaarde gaat namelijk omhoog na isolatiemaatregelen, je gaat comfortabeler wonen en je helpt het milieu. In mijn ogen is een isolatie investering dus een echte win-win situatie.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het belang van een efficiënte warmtepompinstallatie en een deskundige airco Installateur in Utrecht 

2 Minuten lezen
In een wereld waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is de warmtepomp een ware revolutie in de verwarmings- en koelingsindustrie. Het…
Besparen

Een duurzame woning bespaart je jaarlijks veel kosten

2 Minuten lezen
Veel mensen denk dat duurzaam wonen enkel goed is voor het milieu en je veel geld kost, maar dit is niet waar….
Besparen

Meer energie besparen en toch comfortabel wonen

1 Minuten lezen
Het milieu verbeteren is een verantwoording die ons allemaal aangaat. Investeren in isolatie is een goede manier om duurzamer te worden. In…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *