NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Waarom bestaan sauna’s uit zoveel hout?

2 Minuten lezen
sauna gemaakt van hout

Je stapt uit de auto voor het gebouw met de houten gevelbekleding. Het hout aan de buitenkant maakt je helemaal enthousiast, want je weet wat er binnen het gebouw zit. Nog meer hout, boven je, onder je en naast je. Je kijkt al zolang uit om naar de sauna te gaan en eindelijk is het dan zover. Je kan niet wachten om je in een wereld van warmte en hout te wanen…

Wat meer over de sauna

De meeste mensen kennen het wel, een sauna. Ze gaan er naartoe om te ontsnappen aan het dagelijks leven en zichzelf te ontspannen. Een sauna brengt rust, zowel aan je lichaam als aan je mentale gezondheid. Als je er even doorheen zit en een boost kan gebruiken is een dagje sauna perfect. Je lichaam ontvangt een boost door het feit dat de hitte van de sauna de bloedcirculatie van het lichaam stimuleert. Deze stimulatie zorgt ervoor dat je organen en huid behoorlijk wat zuurstof en bloed moeten verwerken. Hiernaast heeft de sauna nog een inwendig voordeel. De hitte zorgt er voor dat je spieren ontspannen en loskomen. Sauna’s reinigen tevens het lichaam grondig. Door de hitte zal je lichaam enorm zweten met als gevolg dat je poriën helemaal open komen te staan en intensief gereinigd worden.

De rol van hout

Een sauna is dus ideaal voor je fysieke en mentale gezondheid. Daar zijn we nu achter. Maar we weten nog steeds niet waarom een sauna in principe volledig uit hout bestaat. De reden achter het hout heeft te maken dat hout eigenlijk ergens niet goed in is. Hout is een erg slechte geleider en een erg goede isolator. Huh? Oke dit gaan we even verduidelijken. Een geleider is materiaal dat elektriciteit doorlaat en een isolator het tegenovergestelde. Een isolatie laat geen elektriciteit door, net als hout. De kleine deeltjes in het hout hebben een vaste plek waardoor er geen ruimte is voor andere stofjes of deeltjes om erdoor te gaan. Dit houdt in dan hout heet kan worden, maar dat de hitte niet door het hout heen ons kan verbranden. De hitte blijft in het hout zitten en als wij gaan zitten op hout in de sauna gebeuren er twee dingen. Wij koelen het plekje deels af waar wij zitten met onze huid en tegelijkertijd verwarmt het warme hout onze huid deels. Je voelt dus wel degelijk de warmte van het hout maar omdat het hout dus een isolator is voel je geïsoleerde warmte.

Connectie tussen hout en sauna

Een sauna zorgt ervoor dat ons lichaam gereinigd en ontspannen wordt. We komen tot rust door de hitte maar verbranden niet door de hitte. Dit komt door het feit dat hout een isolator is en de warmte niet direct naar ons lichaam doorstuurt. Het hout behoudt de hitte binnenin waarom wij veilig op het hout kunnen zitten terwijl het hout tegelijkertijd ervoor zorgt dat wij onze stress eraf kunnen zweten!

Gerelateerde berichten
Lifestyle

Amsterdam verkennen: Hoe deze wereldstad de wereld verandert

6 Minuten lezen
Amsterdam is een levendige, bruisende stad die de wereld verandert. Met zijn prachtige grachten, prachtige architectuur en prachtige kunst en cultuur is…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *