NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Sanitair

Hoe moet je een badkamer inrichten?

2 Minuten lezen
ingerichte badkamer

Ben jij van plan om je badkamer te verbouwen? Lees voordat je dat gaat doen dit artikel door. In dit artikel geven we je namelijk de beste tips om je badkamer perfect in te richten. Zodat jij inspiratie op kunt doen om het maximale uit je badkamer te halen. Meer weten over hoe je kan klussen in huis? Lees het op klusvisie.nl.

Bedenk eerst voor welke stijl je gaat

De allereerste stap die je moet gaan nemen bij het inrichten van je badkamer is bedenken voor welke stijl jij gaat. Een vaste stijl zorgt voor rustige uitstraling van de badkamer. De laatste jaren is strak en modern de meest populaire stijl. Maar er wordt ook vaak gekozen voor een klassieke of industriƫle stijl.

Less is more

In een badkamer geldt zeker de regel less is more. Stop te veel verschillende elementen in een badkamer en het wordt erg druk en rommelig. En dit wil je juist niet in de badkamer omdat een badkamer er is om in te ontspannen. Vooral als je beperkte ruimte hebt in je badkamer moet je van te voren eerst goed te raden gaan wat je er echt in wilt hebben.

Wil je per se een bad en een douche? want een ruime douche kan veel fijner zijn als een krap bad en een krappe douchecabine. Of je kan er voor kiezen om een bad een douche in een te nemen, waar je dus kan douchen in je badkuip.

Maak gebruik van licht en neutrale kleuren 

De kleur die je kiest voor je badkamer heeft veel effect op de algehele uitstraling van de badkamer. En heeft ook veel invloed op hoe groot je badkamer oogt. Door lichte en neutrale kleuren oogt je badkamer ruimer dan dat die is. Daarbij ben je lichte kleuren minder snel zat. Ga niet alleen voor lichte kleuren op de muren maar ook voor de meubels kan je het beste voor lichte en neutrale kleuren gaan. Als je per se een donkere kleur in je badkamer wilt, doe dit dan in de details zoals de kraan of handvaten van kastjes.

Glazen douchewand

Een handige tip voor het ruimtelijker laten ogen van je badkamer is om gebruik te maken van een glazen douchewand. Een glazen douchewand is in tegenstelling tot een muur of douchecabine, een stuk minder aanwezig in je zicht en beperkt de ruimte daardoor niet. Als je met een glazen wand niet genoeg privacy hebt kan je gaan voor een matte rand op het glas.

Zwevende badkamermeubels

Badkamermeubels zijn er in alle soorten en maten. Maar wij raden je aan om te gaan voor badkamer meubels die boven de grond zweven, of eigenlijk gewoon aan de muur hangen. Deze badkamermeubels zorgen voor een ruimtelijke uitstraling en zijn ook nog eens erg modern. Daarbij zorgt een toilet of kastjes aan de muur ervoor dat de vloer makkelijker schoon te maken is.

In dit artikel hebben we je een aantal handige tips gegeven voor een mooie, maar ook praktische inrichting van jouw badkamer.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *