NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

1 Minuten lezen
keukenboiler

Steeds meer mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om hun huis te verduurzamen. En de huidige gestegen gasprijzen zorgen ervoor dat daar nog extra haast achter gezet wordt. Het aanschaffen van een warmtepomp is een manier om besparen op gas. Maar waarom zou je kiezen voor een warmtepomp? Wat zijn de voordelen? We leggen het je uit in dit artikel.

Voor het uitleggen van dit voordeel is het belangrijk om te weten wat een warmtepomp precies doet. Een warmtepomp maakt gebruik van de ‘gratis’ warmte uit de bodem, buitenlucht of ventilatielucht. Dit wordt met een kleine hoeveelheid stroom omgezet in energie voor het verwarmen van je huis of het verwarmen van tapwater. Daar komt dus geen gas aan te pas. De optelsom van het besparen op je gasverbruik en het verbruik van elektrische energie zorgt er onder de streep voor dat je flink bespaart op je energiekosten.

Warmtepomp aansluiten op je cv-ketel

Wil je je cv-ketel nog niet wegdoen, maar al wel besparen op je energiekosten? Dan kun je ook kiezen voor een hybride warmtepompinstallatie met een warmtepomp die kan samenwerken met je cv-ketel. De warmtepomp zorgt daarbij voor het grootste deel van de tijd voor het verwarmen van je woning en als het nodig is op piekmomenten springt de cv-ketel bij. Je cv-ketel zorgt in dat geval ook voor het verwarmen van water. 

Een milieuvriendelijke oplossing

Doordat je minder gas verbruikt, denk je meteen aan het milieu. Een warmtepomp stoot ook minder CO2 uit en is daardoor milieuvriendelijker dan een op gas gestookte cv-ketel. Het apparaat heeft maar weinig elektriciteit nodig om veel warmte te kunnen produceren.

In de zomer een koel huis

Wist je dat veel warmtepompen ook kunnen koelen? Je hebt dus geen ventilator of airconditioning nodig om je huis koel te houden in de zomer. Sommige warmtepompen draaien hiervoor de werking om of ze halen koelte uit de bron.

Genoeg redenen om te kijken of een warmtepomp een goede oplossing is voor jouw woning. En vanaf dit jaar krijg je ook nog eens extra subsidie voor een warmtepomp! Win advies in bij een installateur met verstand van zaken.

Gerelateerde berichten
Energie

Vloerverwarming op noppenplaten: een efficiënte keuze

2 Minuten lezen
Wat is vloerverwarming? Vloerverwarming is niet alleen een luxe, het is ook een slimme manier om je huis te verwarmen. Maar wat…
Energie

De gids voor Inventum boilers en een goedkope CV ketel

1 Minuten lezen
Het kan knap lastig zijn om de juiste verwarmingsoplossing te vinden. In dit artikel gaan we het hebben over Inventum boilers en…
Energie

Gemakkelijk geld besparen door gas en licht te vergelijken

2 Minuten lezen
U bent op zoek naar een manier om geld te besparen op uw energierekening? Gas en licht vergelijken is hier een goede…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *