NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Dit kun je doen bij een kapot slot

2 Minuten lezen
Sleutel in deurslot

Het is waarschijnlijk iedereen wel eens een keer overkomen. Je moet snel weg, draait de deur op slot en pats! Je sleutel knap volledig af in het slot, wat nu? Gelukkig is er geen paniek! Er is namelijk van alles wat je hier zelf nog aan kunt doen, mocht dit echt niet kunnen, dan is de laatste optie het bellen van een slotenmaker. Om je een eind op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen bij het herstellen van een afgebroken sleutel of een andere reden waardoor jouw slot niet meer opengaat. 

Wat te doen bij een afgeknapte sleutel?

De slotenmaker zal vast met enige regelmaat uitrukken om een kapotte of afgebroken sleutel te herstellen. Toch zijn er vaak voldoende manieren waardoor jij het zelf kunt oplossen en je dus niet speciaal hoeft te bellen naar de Slotenmaker in Aartselaar. Een slotenmaker vraagt namelijk vaak een relatief hoog bedrag aangezien het vaak op een vervelend moment gebeurt en je graag wilt dat ze direct komen. Dit kun je zelf doen aan een afgebroken sleutel:

Gebruikt secondelijm

Eén van de eenvoudigste manieren om de helft van je afgebroken sleutel gemakkelijk uit het slot te kunnen krijgen, is door aan het andere deel een beetje secondelijm te smeren. Let wel goed op, dat je de lijm niet over het hele slot versmeerd, want dan ben je nog verder van huis. Wanneer het is gelukt, is het zaak de sleutel helften beide langzaam op elkaar te drukken en te kijken of je ze er als één geheel uit kunt trekken. Lukt dit niet, ga het dan ook niet forceren, maar probeer een andere manier.

Houten deur

Doordrukken

Wanneer je nog wel via een andere deur je huis binnenkomt, dan bestaat de mogelijkheid wellicht dat je de sleutel er van binnenuit met een andere sleutel kunt uitdrukken. Doe dit uiteraard wel met beleid, want twee sleutel afgebroken, daar word je natuurlijk niet heel vrolijk van. Lukt ook dit niet, dan zit er helaas niets anders op dan de slotenmaker te bellen en te vragen of die je kan helpen met probleem te verhelpen. Let uiteraard wel op dat je niet direct de eerste slotenmaker123 opbelt, maar bel er altijd minimaal meer dan twee. Zo weet je ongeveer wat het kost en kun je voor jezelf beslissen of het te duur is of dat het past binnen je budget.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Het belang van goede beveiliging van je huis

2 Minuten lezen
Er is natuurlijk niets zo erg als iemand die zichzelf toegang probeert te verschaffen tot je woning. Het maakt dan niet uit…
Beveiliging

Tips om je huis te beschermen tegen inbrekers

2 Minuten lezen
Preventiemaatregelen voor inbraken zijn enorm belangrijk, omdat er dagelijks nog steeds enorm veel inbraakpogingen worden gedaan. In de blog wil ik je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *