NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Tips om je huis te beschermen tegen inbrekers

2 Minuten lezen
huis beschermen

Preventiemaatregelen voor inbraken zijn enorm belangrijk, omdat er dagelijks nog steeds enorm veel inbraakpogingen worden gedaan. In de blog wil ik je enkele handige tips voorleggen om je woning beter te beschermen tegen inbrekers.

Geef inbrekers geen informatie

Pas op met het plaatsen van informatie op het internet. Inbrekers zitten ook op social media platformen als Facebook en Twitter en zoeken naar informatie die ze kunnen gebruiken. Post dus niet op je Instagram dat je drie weken in Spanje zit, want inbrekers maken hier gebruik van. Een andere tip is om inbrekers niet te indruk te geven dat er niemand thuis is. Ga je op een weekend weg, laat dan niet alle gordijnen dicht en zet ook niet alle lampen uit. Inbrekers zien dan dat er niemand thuis is. Ga je op vakantie, zorg dan bijvoorbeeld dat de buurman één keer per dag even de post opraapt en even een controle uitvoert. Inbrekers willen geen risico’s nemen en kiezen bewust hun doelwitten uit.

Hulp van de buren

Zoals ik hierboven al aangaf kan het handig zijn om de buren om hulp te vragen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Laat de buren ook eens de auto op jouw oprit parkeren en voor de rest een oogje in het zeil houden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om samen met de buurt een groepsapp aan te maken. Bij belangrijke zaken kan dit van pas komen en help je elkaar. In het geval van inbraken, kun je elkaar waarschuwen bij verdachte situaties of nadat er ingebroken is bij iemand.

Vergrendel je woning zo goed mogelijk

Kijk eens kritisch naar de beveiliging van je woning. Zijn de sloten oud en niet goed beschermd tegen aanvallen, laat deze dan vervangen door nieuwe. Mijn advies is om contact op te nemen met een slotenmaker. Een goede slotenmaker kan ervoor zorgen dat jouw woning super goed beschermd is tegen inbraken. Sloten met keurmerk zijn getest op dergelijke situaties en moeilijker voor inbrekers. Veiligheidssloten zijn goede opties om jouw huis beter te beschermen dan nu het geval is. Desondanks moet je er altijd voor zorgen dat je alles goed afsluit als je gaat slapen. Vergrendel de deuren en de ramen, want je wilt het inbrekers niet makkelijk maken.

Geef inbrekers het gevoel alsof er iemand thuis is

Het meest kwetsbare bent u voor inbraken wanneer er niemand thuis is. Daarom is mijn tip om inbrekers het gevoel te geven dat er altijd iemand thuis is. Laat altijd een lampje aan en zorg en wellicht voor wat afwas op het aanrecht, zodat het lijkt alsof er iemand was. De buren kunnen helpen om deze situatie te creëren of om een oogje in het zeil te houden. Helaas zijn inbrekers ook slim en worden ze steeds sluwer. Het beste idee is daarom toch om te investeren in goede sloten. Je huis goed vergrendelen is de beste manier om inbraken te voorkomen. Neem contact op met een goede slotenmaker en verklein de kans op inbraken bij jouw woning.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Dit kun je doen bij een kapot slot

2 Minuten lezen
Het is waarschijnlijk iedereen wel eens een keer overkomen. Je moet snel weg, draait de deur op slot en pats! Je sleutel…
Beveiliging

Het belang van goede beveiliging van je huis

2 Minuten lezen
Er is natuurlijk niets zo erg als iemand die zichzelf toegang probeert te verschaffen tot je woning. Het maakt dan niet uit…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *