NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Waar let je op bij de aanschaf van een vaatwasser

1 Minuten lezen
Openstaande lege vaatwasser

Ben jij het afwassen helemaal zat en ben je op zoek naar een vaatwasser? Dan ben je hier op de juiste plek! Het kiezen van een geschikte vaatwasser is namelijk niet iets wat je zomaar even doet. Des te belangrijker dus om rustig je tijd te nemen en ook goed te kijken wat er belangrijk is bij het kiezen van een uiteindelijk geschikt model. Vooral wanneer je voornemens bent je vaatwasser regelmatig te gebruiken, is het belangrijk dat het apparaat voldoet aan de door jou gestelde eisen. Om ervoor te zorgen dat je weet waar je allemaal op moet letten, hebben we een aantal handige tips voor je.

Hoe werkt een vaatwasser?

Voor de meesten is de werking van een vaatwasser natuurlijk geen geheim. Toch blijkt dat niet iedereen weet hoe een vaatwasser nu eigenlijk werkt. Daarom vertellen we het hier in het kort nog even de werking van het apparaat. Een vaatwasser doet eigenlijk niets meer, dan onder een hoge druk water rondspuiten, zodat de vuil van de vaat wordt verwijderd. De vaatwasser bestaat uit verschillende onderdelen, die eenvoudig zijn te vervangen wanneer ze stuk gaan. Deze witgoed onderdelen zijn vaak online te koop, maar ook in de meeste doe-het-zelf zaken.

Waterverbruik

Belangrijk tijdens je zoektocht naar een geschikte vaatwasser is natuurlijk het waterverbruik van het apparaat. Vooral in de huidige tijd waarin duurzaamheid een steeds belangrijker thema is, is het dus zaak te kijken dat het apparaat niet teveel water onnodig verspilt. Een normaal programma verbruikt zo ongeveer tussen de 10 en 18 liter water per keer. Handig is dus, wanneer je weinig vaat hebt, te kiezen voor een waterbesparende functie. Uiteraard dient het apparaat dan wel over deze functie te beschikken. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden tijdens de aanschaf.

Energieklasse

Een vaatwasser met weinig waterverbruik is natuurlijk fijn, maar ook het energieverbruik is van belang. Zo kun je kiezen uit verschillende energielabels, die gaan van label A t/m G. Door de kiezen voor een zuiniger apparaat, bespaar je een hele hoop stroom. Dit geld kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je vaatwasser onderdelen nodig hebt, omdat er iets aan het apparaat kapot is. Zorg er dus niet alleen voor dat je kijkt naar de prijs van het apparaat, maar je ook het waterverbruik en energieverbruik in de gaten houdt.

Gerelateerde berichten
Huis

Dit zijn de beste kweektafels voor jou

5 Minuten lezen
Ben je op zoek naar de beste kweektafel voor jouw tuin of terras? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kweektafels…
Huis

Antislip Trap Tape: Jouw Oplossing voor Veilige Trappen

2 Minuten lezen
Trappen kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn, zeker als ze glad zijn. Een kleine misstap kan al genoeg zijn voor een pijnlijke val. Maar…
Huis

Verkoop je oude spullen op een opruimingsmarkt

6 Minuten lezen
Heb je ooit rondgekeken in je huis en je overweldigd gevoeld door de hoeveelheid spullen die je hebt? Misschien hebt u een…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *