NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe je je woning klaar maakt voor de kerstdagen

2 Minuten lezen

De kerstdagen komen er weer aan en daar hebben de meeste mensen super veel zin in. Wanneer het over kerst gaat denken de meeste mensen dan ook aan gezelligheid, kerstversiering, samenhorigheid en kerstkadootjes. De vraag is alleen, hoe versier je je huis voor deze fijne feestdagen? Welke voorbereidingen kun je treffen en hoe haal je de kerst letterlijk en figuurlijk in huis? Je kunt waarschijnlijk nog wel wat inspiratie gebruiken en daarom geven we je in deze blogpost tips om je huis klaar te maken voor de feestdagen!

Het kiezen van een thema

Voordat je aan de slag kunt gaan met het versieren van je huis zul je een thema moeten kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor warme kleuren of juist voor wat donkerdere winterse kleuren. De belangrijkste kamer van het huis is de woonkamer, hier zal waarschijnlijk de kerstboom komen te staan en hier zal dan ook de hoogste prioriteit liggen. Echter zijn de andere kamers ook geschikt om te versieren. Je kunt bijvoorbeeld leuke fleurige kerstkussens op je bed leggen, mooie Perzische tapijten neerleggen en je nachtkastje versieren met kerstverlichting of kaarsen. In de hal kun je leuke lampjes ophangen zodat visite meteen wordt verwelkomd met een fijne gezellige sfeer. Aan de voordeur zou je ook nog een mooie kerstkrans kunnen hangen zodat ook de buitenkant van het huis er kerstachtig uit komt te zien.

Creëer een kadotafel

Bij kerst horen natuurlijk kadootjes. Hoe leuk is het dan om wat extra aandacht aan het wij-gevoel te geven door een tafel neer te zetten die je in kunt richten als kadotafel. Een grote houten tafel is hier het beste geschikt voor aangezien dit er erg gezellig uitziet en warmte uitstraalt. Op deze tafel leg je kerstpakketten, kadootjes, kerstkransjes en wat andere leuke versiering. Je kleed de tafel helemaal aan zoals jij dat wilt. Op deze manier kun je al tijden voordat het echt kerst is genieten van het fijne kerstgevoel. Heel de familie zal zo watertandend wachten totdat de kadootjes uitgepakt kunnen worden. Heerlijk om alvast in de sfeer te komen dus. Ben je tijdens de feestdagen aan het verhuizen? Dan kan je verhuisbedrijf Groningen inschakelen om je spullen tijdig te vervoeren. Je kan dan op tijd met de kado’s beginnen zonder dat je huis vol met huisdozen staat die veel eerder verplaatst hadden moeten worden.

Veel kaarsen in huis halen

Kaarsen worden gebruikt om licht en sfeer in huis te halen en kunnen dus zeker niet vergeten worden tijdens de kerstdagen. Het aanbod aan kaarsen is enorm groot en je kunt dus helemaal gaan uitpakken. Kies kaarsen in een bepaalde stijl of ga voor een verzameling van verschillende soorten kaarsen. Een goed advies is om kaarsen niet alleen in de woonkamer te zetten maar ook in de hal, de slaapkamer en zelfs op het toilet. Kaarsen zijn de beste sfeermakers voor in elke ruimte.

Een grote eyecatcher

Wat zo fijn is aan de kerst is dat je enorm kunt uitpakken. Kies tijdens de feestdagen dus voor een groot item waarmee je kunt pronken. Je maakt op deze manier een statement. Ga bijvoorbeeld voor een grote mooie kerstboom versierd met mooie kleuren. Je kunt het ook nog iets groter uitpakken door een kroonluchter op te hangen of door unieke verlichting in de boom te hangen. Tijdens de feestdagen kun je spelen met licht en dat kan ontzettend leuke effecten geven.

Van de kerstdagen moet je natuurlijk genieten. Door bovenstaande tips op te volgen zul je optimaal van deze dagen kunnen genieten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Plinten kopen: de ultieme gids voor de perfecte afwerking

2 Minuten lezen
Elke binnenhuisarchitect zal u vertellen dat de details het verschil maken. Een van deze cruciale details is het kiezen van de juiste…
Interieur

Ontdek de wereld van houten vloeren en visgraat parket

2 Minuten lezen
Wat zijn houten vloeren? De charme van natuurlijk hout Als je ooit een kamer bent binnengestapt en je voelde meteen warmte en…
Interieur

Personaliseer je ruimte: Muurstickers als unieke decoratieve accenten

2 Minuten lezen
Het personaliseren van je ruimte is een geweldige manier om je huis echt als jouw eigen plek te laten voelen. Naast traditionele…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *