NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

De zolder verbouwen tot extra slaapkamer

2 Minuten lezen

Heb je vanwege gezinsuitbreiding een extra slaapkamer nodig? dan is een ongebruikte zolder een ideale plek om deze kamer te realiseren. Maar daarvoor zal je wel eerst een hoop moeten verbouwen aan je zolder. In dit artikel gaan we langs alles wat je mogelijk moet doen om een rommelzolder te transformeren in een mooie slaapkamer.

Ontwerp een plan

Elk project heeft altijd van te voren een doordacht plan nodig. Zorg dus dat je van te voren weet wat je allemaal wil gaan verbouwen, wat je daarvoor nodig hebt en hoeveel alles ongeveer mag kosten. Dit artikel is deels geschreven om jou te helpen met het maken van dit plan 

Trap plaatsen of opknappen

Kan jij je zolder alleen betreden via een vlizotrap? dat is voor een rommelzolder niet erg, maar als je boven een slaapkamer hebt zal je die moeten vervangen voor of een fatsoenlijke vaste vlizotrap. Of je bouwt een hele nieuwe vaste trap naar zolder.

Dakraam of dakkapel plaatsen

Een zolder zolder dakraam of dakkapel is erg donker en duister. Wanneer jij geen dakraam, of een heel klein dakraampje hebt, zal je een groot dakraam of een dakkapel moeten plaatsen om meer licht te krijgen in de slaapkamer van je kind. Een dakkapel vergroot natuurlijk ook de gehele ruimte en zorgt dat je huis in waarde stijgt.

Gipswand plaatsen

Wanneer je de zolder gaat verbouwen tot een slaapkamer van je kind zal je waarschijnlijk een gipswand willen plaatsen om de kamer te scheiden van de voorzolder. Het plaatsen van een gipswand is niet heel ingewikkeld, en je kan kiezen uit verschillende materialen.

Isolering aanbrengen en gipsplaten plaatsen

Wanneer je een slaapkamer gaat maken op zolder, is het zeker aan te raden om de zolder goed te isoleren. Wanneer je dit niet doet is het in de winter koud door de tocht die door het dak komt, en in de winter snikheet door de hitte van buiten. Een goede isolatie van het dak kan dit allebei voorkomen. Daarbij zal je door een goede isolering in het dak minder hoeven te stoken. Een zolder kan je het beste isoleren met minerale wol tussen de draagbalken van het dak. Wanneer de minerale wol geplaatst is kan je gipsplaten aanbrengen tegen het dak.  

Verwarming plaatsen

Ondanks dat je de zolder misschien wel zeer goed geïsoleerd hebt, en warme lucht omhoog stijgt, heb je toch ook een verwarming nodig op zolder. Anders leidt je kind kou in de winter. Een verwarming plaatsen is een heel gedoe, maar je hebt enigszins geluk omdat de cv ketel vaak op zolder staat, waardoor je niet heel veel leidingen hoeft te plaatsen. Maar desalniettemin is dit wel een klus die je aan een loodgieter moet overlaten

Elektriciteit aanleggen

De zolder zal grotendeels niet over elektriciteit en stopcontacten beschikken. Nu kun je twee dingen doen. Je kan op een stopcontact gaan aanknoeien met veel verlengsnoeren en stekkerdozen. Of je kan door een elektricien elektriciteit aan laten leggen, en alles netjes weg laten werken zodat je zelfs de mooiste plafondlampen kunt ophangen.

Gerelateerde berichten
Klussen

Horeca schoonmaak

2 Minuten lezen
Horeca schoonmaak is een essentieel onderdeel van een succesvolle horecaonderneming. Het draagt niet alleen bij aan een hygiënische omgeving voor gasten, maar…
Klussen

Een complete gids voor pannendak lekkage

2 Minuten lezen
Wat is een pannendak? Een pannendak, heb je er wel eens van gehoord? Nou, als je in Nederland woont, heb je er…
Klussen

Een diepgaande blik op isolatiematerialen en hun doeltreffendheid

5 Minuten lezen
Isolatiematerialen zijn een belangrijk onderdeel van elk huis of gebouw, omdat ze helpen de temperatuur te reguleren, het geluid te verminderen en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *