NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
BesparenGeen categorie

5 tips om meer te besparen in je huishouden

3 Minuten lezen
huishouden goedkoper

De coronacrisis heeft heel veel mensen geraakt. Niet alleen de mentale en fysieke gezondheid werd aangevallen door het virus, maar ook onze baanzekerheid en koopkracht. De werkloosheid in Nederland blijft toenemen. Mensen verliezen hun baan omdat ze in de ‘lastige’ sectoren werkzaam waren. Maar ook voor mensen die gelukkig nog wel over een baan beschikken zijn het lastige tijden. Naar verwachting zullen we allemaal in een gigantische economische depressie belanden. Dit gaan we allemaal voelen. Niet alleen de mensen die het hardst zijn getroffen door het virus. Daarom is het juist nu een goed moment om te besparen.

Laten we beginnen met wat goed nieuws: je hoeft echt geen grootschalige aanpassingen te doen om meer te besparen in je huishouden. Ook een keer een wat grotere aankoop of een keer food nearby me halen is geen enkel probleem. Je mag genieten. Zolang je maar over de juiste balans beschikt. Hieronder geven we 5 eenvoudige tips om meer te besparen in je huishouden.

1.      Zet apparaten volledig uit

Controleer altijd of alle apparatuur in huis daadwerkelijk uitgeschakeld zijn. Sommige apparaten worden enkel op stand-by gezet. De televisie is hierbij een goed voorbeeld. Er zijn maar weinig mensen die deze echt volledig uitschakelen. Dit terwijl een televisie in stand-by juist een enorme sluipverbruiker is. Door alle elektronische apparaten volledig uit te schakelen kan je enorm veel extra stroom besparen. En dat merk je uiteindelijk aan je energierekening.

2.      Maak een boodschappenlijstje

Ga nooit naar de supermarkt zonder boodschappenlijstje. Als je dit wel doet, loop je het risico dat je met meer dingen thuiskomt dan je had gepland. Bovendien zijn dit ook nog eens vaak de dingen die je helemaal niet nodig had. Probeer daarom maar maximaal twee keer in de week boodschappen te doen en breng altijd een lijstje mee. Ga één keer voor extra versproducten en één keer voor de weekboodschappen. Maak dan ook samen met je gezin alvast een weekmenu. Zo weet je precies wat je iedere dag eet en kan je nauwkeuriger boodschappen doen. De vraag, ‘wat gaan we eten vandaag?,’ kan jou dan ook een fikse besparing opleveren.

Extra tip: houd tevens de folders in de gaten. Soms loont het om te koken met ingrediënten die op dat moment in de aanbieding zijn. Bovendien kan je zo ook nog eens je creativiteit de vrije loop laten!

3.      Drink thee en water

Frisdrank is ontzettend duur. Zelfs als je voor een B-merk kiest ben je al gauw een tientje inclusief statiegeld kwijt. Daarom loont het zeker om frisdrank zoveel mogelijk uit je dieet te schrappen. Drink voornamelijk water en thee en trakteer jezelf bijvoorbeeld enkel in het weekend op een glas van je favoriete frisdrank. Dit levert niet alleen een fikse besparing op, maar is ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid en de conditie van je tanden.

4.      Ga naar een kringloopwinkel

Wil je je huis een make-over geven, maar heb je daar momenteel gewoon niet voldoende budget voor? Geen probleem. Na een bezoekje aan de kringloopwinkel heb je alles wat je nodig hebt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt hier echt niet alleen maar oude troep verkocht. Soms vind je ware juweeltjes tegen zeer scherpe prijzen. Bovendien kan je hier niet alleen meubels vinden – die overigens na een beetje schuren en verven er weer zo goed als nieuw uitzien – maar ook accessoires, kleding, speelgoed en boeken. Veel goedkoper en net zo goed.

5.      Online eten bestellen? Zo bespaar je!

Wil je jezelf toch een keer verwennen? En moet je er niet aan denken dat Enschede eten bestellen nooit meer mogelijk zal zijn? Dan hoef je hier ook totaal niet bang voor te zijn. Besparen betekent echt niet dat je jezelf nooit meer mag verwennen. Als er ruimte is binnen je budget is dit geen enkel probleem. Wel zijn er manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld voor maaltijden om te delen, vermijd het toevoegen van extra’s zoals sauzen en frisdrank en bespaar op de bezorgkosten. Zo kan je voor een relatief laag bedrag alsnog van een heerlijke maaltijd van jouw favoriete eettent genieten.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het belang van een efficiënte warmtepompinstallatie en een deskundige airco Installateur in Utrecht 

2 Minuten lezen
In een wereld waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is de warmtepomp een ware revolutie in de verwarmings- en koelingsindustrie. Het…
Besparen

Een duurzame woning bespaart je jaarlijks veel kosten

2 Minuten lezen
Veel mensen denk dat duurzaam wonen enkel goed is voor het milieu en je veel geld kost, maar dit is niet waar….
Besparen

Manieren om je woning duurzamer te maken

2 Minuten lezen
Geld besparen en tegelijkertijd het milieu verbeteren? Het kan als je kiest voor duurzaam wonen! Duurzaam leven en energie besparen kan al…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *