NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Duurzaam

Investeren in zonnepanelen: is dat nog rendabel?

1 Minuten lezen

Zonnepanelen kunnen zichzelf terugverdienen. Dat maakt ze rendabel. Door de berichten over zonnepanelen is het echter wel zo dat steeds meer mensen verward zijn over de mogelijkheden. Kijk naar de zonnepanelen kosten bij Zonduurzaam, maar neem ook dit artikel eens rustig door. Zo weet je ook dat ze nog altijd rendabel zijn om te gebruiken. De volgende zaken zullen je helpen om een goede beslissing te nemen. Dit maakt het direct een stuk gemakkelijker voor je.

Rendabel zonder te salderen?

De salderingsregeling maken de zonnepanelen rendabel. Ook wanneer deze regeling wordt afgebouwd blijft het rendabel. Zo duurt het enkele jaren voordat deze regeling volledig is afgebouwd. Daarna krijg je dan misschien geen geld meer terug voor de stroom die je aan het net teruglevert, maar je kan er wel meer van gaan profiteren door het zelf te gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een vaatwasser of wasmachine, juist wanneer de zon vol schijnt. Dit betekent minder verbruik bij de leverancier.

Werken met een rekenvoorbeeld

Het is goed om te zien hoe zonnepanelen rendabel blijven bij het afbouwen van de saldering. Ga bijvoorbeeld uit van 2025 wanneer 64% gesaldeerd mag worden. Heb je een opbrengst van 3.500 kWh, is de terugleververgoeding 7 cent en de prijs 40 cent? Dan ziet het er ongeveer zo uit. Stel dat je 1000 kWh zelf verbruikt. Dan gaat er 2.500 kWh teruggeleverd worden. Dit kost je normaal 2500 x 0,40 = € 1000,-. Daarvan mag je 64% salderen. Je levert dus 1600 x 0,40 = € 640,- terug. De overige 36% gaat met de terugleververgoeding van 7 cent. Dat betekent dus dat dit €61,25 oplevert. Samen is dat 640 + 61,25 = €701,25.

Nog altijd voordeel uithalen

Het is natuurlijk zodat het niet evenveel meer waard is als de stroom die je inkoopt bij een energiebedrijf. Je krijgt namelijk €298,75 minder dan je zou betalen. Dat neemt niet weg dat je nog altijd het nodige kan besparen. Wanneer je dit doorrekent in wat je betaald hebt voor je zonnepanelen, dan kan je er zeker van zijn dat je nog altijd het beste eruit kan halen. Je bent dus niet meer maximaal gedekt, maar haalt er nog altijd meer uit dan je erin stopt. Zo ben je dus nog altijd rendabel met de zonnepanelen kopen.

Gerelateerde berichten
Duurzaam

Milieubewust verwarmen: de toekomst van duurzaam thuiscomfort

2 Minuten lezen
Het traditionele gebruik van fossiele brandstoffen voor verwarming heeft een aanzienlijke impact op ons milieu. Door deze gewoonte aan te passen, kunnen…
Duurzaam

In 4 stappen naar een duurzamer huis

2 Minuten lezen
Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in onze moderne wereld, en het is van vitaal belang dat we allemaal ons steentje bijdragen om…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *