NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Horren plaatsen? Houd rekening met de meetinstructies

1 Minuten lezen

De zomer staat voor de deur. Dit betekent niet alleen lekker weer en lange dagen, maar ook vervelende muggen in huis. Een hor op maat is de ideale oplossing voor het weren van muggen en andere insecten. Met horren voor ramen en deuren kun je gerust alles open laten staan zonder bang te zijn voor beestjes. Maar hoe plaats je een hor eigenlijk? Doe je dit zelf of kun je dit beter laten doen? Dit zijn de meetinstructies voor horren plaatsen.  

vrouw huiskamer raam

Verschil tussen kunststof en houten kozijnen

Voordat we belangrijke meetinstructies delen, is het belangrijk om te vermelden dat we onderscheid maken tussen kunststof en houten kozijnen. Aangezien je de kozijnen op een andere manier moet meten, delen we twee verschillende meetinstructies. Dus voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten of je houten of kunststof kozijnen hebt. 

Meetinstructies voor kunststof kozijnen

Hieronder vind je instructies voor het inmeten van een inzethor voor kunststof kozijnen. Het maakt niet uit wat voor hor je hebt gekozen. De instructies zijn geschikt voor een inzet plissé hor, maar ook voor een luxe rolhor.  

  1. Open het raam volledig
  2. Meet de breedte en hoogte van de opening van het raam. Je meet tot het kozijn. Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet en schrijf alles op in millimeters.
  3. Schrijf de afmetingen op.
  4. Vervolgens kun je de hor op maat laten door een professioneel bedrijf.
  5. Als je de horren thuis hebt ontvangen, plaats je deze eenvoudig in het raam door eerst de onderkant in het raam te zetten en de bovenkant naar binnen te duwen. 
slapen naar buiten kijken

Meetinstructies voor houten kozijnen

Het inmeten van horren voor houten kozijnen verloopt bijna hetzelfde als bij kunststof kozijnen. Echter, er is een belangrijk verschil. 

  1. Open het raam volledig
  2. Meet de breedte en hoogte van het raam. Daarbij moet je goed kijken naar de stalen strip. Deze bevindt zich bij houten kozijnen vaak aan de onderkant van het raam. Meet de hoogte tot de bovenkant van deze stalenstrip. 
  3. Schrijf de afmetingen op in millimeters. 
  4. Geef de afmetingen door aan een professioneel bedrijf en laat de horren op maat maken.
  5. Na het horren kopen bevestig je de inzethor door deze eerst naar buiten te steken. Vervolgens plaats je de hor vanuit buiten en sluit je eventuele draaiwervels aan de zijkant of onderkant van het kozijn.

Gerelateerde berichten
Klussen

Horeca schoonmaak

2 Minuten lezen
Horeca schoonmaak is een essentieel onderdeel van een succesvolle horecaonderneming. Het draagt niet alleen bij aan een hygiënische omgeving voor gasten, maar…
Klussen

Een complete gids voor pannendak lekkage

2 Minuten lezen
Wat is een pannendak? Een pannendak, heb je er wel eens van gehoord? Nou, als je in Nederland woont, heb je er…
Klussen

Een diepgaande blik op isolatiematerialen en hun doeltreffendheid

5 Minuten lezen
Isolatiematerialen zijn een belangrijk onderdeel van elk huis of gebouw, omdat ze helpen de temperatuur te reguleren, het geluid te verminderen en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *