NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Een gids voor een betaalbare dakkapel

3 Minuten lezen

Het plaatsen van een dakkapel op je huis kan tal van voordelen bieden, zoals extra ruimte, meer natuurlijk licht en een verhoogde waarde van je woning. Als je overweegt om een dakkapel te laten plaatsen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kosten en verschillende opties die beschikbaar zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van het plaatsen van een dakkapel en bieden we een gedetailleerde gids voor betaalbare dakkapel opties.

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een constructie die op het schuine dak van een huis wordt geplaatst om extra ruimte en meer lichtinval te creëren. Het is als het ware een uitbouw van het dak die verticaal omhoog komt. Dakkapellen kunnen in verschillende stijlen en materialen worden gebouwd, afhankelijk van de voorkeuren van de huiseigenaar.

Voordelen van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel biedt verschillende voordelen. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 1. Extra ruimte: Een dakkapel vergroot de bruikbare ruimte in huis. Het creëert een nieuwe ruimte onder het schuine dak, die kan worden gebruikt als slaapkamer, werkkamer, speelkamer of opslagruimte.
 2. Meer natuurlijk licht: Door het plaatsen van een dakkapel wordt er meer natuurlijk licht binnen in de woning gebracht. Dit zorgt voor een aangenamere en lichtere leefomgeving.
 3. Verhoogde waarde van de woning: Een goed geplaatste en hoogwaardige dakkapel kan de waarde van je woning verhogen. Het biedt potentiële kopers extra ruimte en comfort, wat een positief effect kan hebben op de verkoopprijs.

Kosten van het plaatsen van een dakkapel

De kosten van het plaatsen van een dakkapel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de dakkapel, het gekozen materiaal, de afwerking en de complexiteit van de installatie. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de kosten:

 • Grootte van de dakkapel: Hoe groter de dakkapel, hoe hoger de kosten. Een grotere dakkapel vereist meer materiaal en arbeid.
 • Materiaalkeuze: Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor dakkapellen, zoals kunststof, hout en polyester. Elk materiaal heeft zijn eigen prijsklasse.
 • Afwerking: De afwerking van de dakkapel, zoals de keuze van het raamtype, de kozijnen en eventuele extra opties, kan de kosten beïnvloeden.
 • Complexiteit van de installatie: Als de installatie van de dakkapel complex is, bijvoorbeeld vanwege moeilijk bereikbare locaties of speciale constructie vereisten, kan dit leiden tot hogere kosten.

Gemiddeld genomen liggen de kosten van een dakkapel tussen €3.000 en €10.000, inclusief materiaal en installatie.

Soorten dakkapellen

Er zijn verschillende soorten dakkapellen beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en prijsklasse. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen dakkapellen:

Traditionele dakkapel

Een traditionele dakkapel is op maat gemaakt en wordt ter plaatse gebouwd. Het is een populaire keuze vanwege de mogelijkheid om het uiterlijk en de afmetingen aan te passen aan de architectuur van het huis. Traditionele dakkapellen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout en kunststof.

Prefab dakkapel

Een prefab dakkapel wordt vooraf in de fabriek gemaakt en vervolgens op het dak geplaatst. Dit type dakkapel is sneller te installeren en kan kosten besparen. Prefab dakkapellen worden meestal gemaakt van kunststof.

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en isolerende eigenschappen. Kunststof dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, en ze vergen weinig onderhoud.

Houten dakkapel

Een houten dakkapel heeft een klassieke uitstraling en past goed bij oudere woningen. Houten dakkapellen kunnen worden geschilderd in de gewenste kleur en bieden een natuurlijke uitstraling.

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel is licht van gewicht en duurzaam. Het wordt in één geheel geplaatst en heeft een strakke en moderne uitstraling. Polyester dakkapellen vereisen weinig onderhoud.

Vergunningen en regelgeving

Bij het plaatsen van een dakkapel is het vaak nodig om een vergunning aan te vragen. De regels en voorschriften kunnen verschillen per gemeente. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale vergunningsvereisten voordat je een dakkapel laat plaatsen. Het inschakelen van een professioneel dakkapel bedrijf kan helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen en het naleven van de regelgeving.

Tips voor het besparen op de kosten van een dakkapel

Als je de kosten van een dakkapel wilt beperken, zijn hier enkele tips:

 1. Vergelijk offertes: Vraag offertes aan bij verschillende dakkapel bedrijven en vergelijk de prijzen en voorwaarden.
 2. Kies een standaard maat: Kies voor een standaardmaat dakkapel, omdat maatwerk duurder kan zijn.
 3. Overweeg prefab: Prefab dakkapellen zijn vaak goedkoper en sneller te installeren.
 4. Onderhandel: Bespreek de prijs met het dakkapel bedrijf en kijk of er ruimte is voor onderhandeling.
 5. Combineer met andere renovaties: Overweeg het plaatsen van een dakkapel in combinatie met andere renovatiewerkzaamheden om kosten te besparen

Kijk voor meer informatie op Prefabshopper.nl 

Gerelateerde berichten
Huis

Creëer een luxe gevoel bij binnenkomst met een automatische hekopener

2 Minuten lezen
Een automatische hekopener is niet alleen een handige toevoeging aan je huis, maar het kan ook een gevoel van luxe en elegantie…
Huis

Het reinigingsmiddel voor je vloeren

1 Minuten lezen
Natuurlijke reinigingsmiddelen worden de afgelopen jaren steeds populairder. Dit ligt natuurlijk volledig in de lijn met de trend van duurzaamheid. Wil je…
Huis

Effectieve tips voor een fris en stofvrij huis

1 Minuten lezen
Stof is een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens en kan leiden tot allergieën, ademhalingsproblemen en een onhygiënische leefomgeving. Gelukkig zijn er verschillende…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *