NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Beter uitgerust zijn: slaap op een boxspring

2 Minuten lezen
slapen op boxspring

Veel mensen hebben er last van, slecht slapen en niet fris aan een nieuwe dag beginnen. Een boxspring kan helpen om beter te slapen. Een slechte nachtrust is namelijk erg belangrijk. Wanneer u slecht slaapt, kan dit er voor zorgen dat u minder goed functioneert overdag, maar ook voor uw gezondheid is een goede nachtrust van groot belang. Hoe een boxspring kan bijdragen aan een betere nachtrust? Dat leest u hieronder.

Een boxspring zorgt voor een goede slaaphouding

Boxsprings staan er om bekend dat zij voorzien zijn van uitstekende veringen. Uw matras ligt namelijk niet op een houten lattenbodem, maar op veringen. Naast de vering in uw matras, slaapt u dus op nog een extra laag met vering. Dit zorgt ervoor dat uw lichaamsgewicht nog beter verdeeld wordt en uw lichaam beter tot rust komt tijdens de nacht. 

Niet alleen tijdens het slapen is een boxspring goed voor uw houding, ook wanneer u het bed in en uit wilt komen, zorgen deze bedden voor meer gemak. Boxsprings staan er namelijk om bekend dat zij hoger zijn dan normale bedden. Door de hoogte, kunt u gemakkelijker in en uit het bed komen. Dit is vooral voor mensen die slecht ter been zijn een groot voordeel van deze bedden. 

Zelf uw houding bepalen met een elektrische boxspring

Tegenwoordig is het mogelijk om een boxsprings te voorzien van een elektrisch verstelbare bodem. Door gebruik te maken van een afstandsbediening, kunt u het hoofd en voeteneinde zelf in hoogte verstellen. Dit zorgt tijdens uw slaap ervoor dat uw rug en nek meer ontspannen. Hierdoor neemt de kwaliteit van uw slaap ook toe, doordat er minder druk wordt uitgeoefend op uw lichaam. Voornamelijk mensen die al rug en nekklachten hebben, hebben baat bij het verstellen van het hoofd of voeteneinde. 

Naast dat het verstellen van de bodem van een boxspring goed is voor uw nachtrust, is het ook praktisch wanneer u vanuit bed tv wilt kijken, een boek wilt lezen of wilt ontbijten. U kunt eenvoudig het hoofdeinde omhoog zetten, waardoor u in een rechte en natuurlijke houding deze activiteiten kunt uitvoeren. Een boxspring past in een mooi afgewerkte slaapkamer. Indien je parket hebt of ander houtwerk kan je daarvoor kit voor plinten gebruiken.

De topper, voor nog meer slaapcomfort

Veel boxsprings worden extra comfortabel gemaakt door op het matras een extra matras te leggen. Dit extra matras wordt een topper genoemd. Dit is een dun matras van 5 tot 20 centimeter. De topper is verkrijgbaar in verschillende diktes en hardheid. Wanneer u van een hardere ondergrond houd tijdens het slapen, kiest u voor een harde topper. Voor iemand die liever meer in het bed weg zakt, zijn er topper beschikbaar die het matras aanzienlijk zachter maken. 

Zo merkt u dat een boxspring op verschillende manieren kan bijdragen aan een beter en effectiever slapen. Het draait bij het slapen voornamelijk om de houding en de ondergrond. Dit kunt u bij een boxspring zelf allemaal gemakkelijk aanpassen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Nachtkastjes voor kleine slaapkamers: Ruimtebesparende ideeën

2 Minuten lezen
In kleine slaapkamers kan het vinden van geschikte meubelstukken een uitdaging zijn. Een element dat vaak wordt overwogen, maar vaak over het…
Slapen

Dingen die je overdag kunt doen om beter te slapen

2 Minuten lezen
Wist je dat we ongeveer één derde van ons leven slapen!Mensen kunnen niet zonder slapen, het is een eerste levensbehoefte. Het is…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *